Podpora českého dřevozpracujícího průmyslu: Spojili jsme síly s Hospodářskou komorou

Stali jsme se členy nově založené Sekce dřevozpracujícího průmyslu při Hospodářské komoře. Tato iniciativa spojuje podnikatele, kteří usilují o zlepšení hospodaření s českým dřevem a zvýšení jeho přidané hodnoty prostřednictvím zpracování v tuzemsku.

Cíl Sekce dřevozpracujícího průmyslu

Sekce dřevozpracujícího průmyslu má za cíl podpořit efektivní využívání dřeva těženého v českých lesích. V současnosti je velká část tohoto cenného zdroje vyvážena do zahraničí. Naším záměrem je změnit tento trend a zvýšit podíl dřeva, které najde své uplatnění přímo v České republice, například při výrobě nábytku nebo ve stavebnictví, zejména v oblasti dřevostaveb.

Výzvy a legislativní změny

Jedním z hlavních problémů, kterým čelíme, jsou nevhodně nastavené normy, které omezují širší využití dřevostaveb na českém trhu. V současnosti se dřevostavby využívají především v sektoru rodinných domů. Naše sekce se aktivně snaží prosadit legislativní změny, které by umožnily širší využití dřeva i ve stavbách veřejného sektoru. Tato změna by nejen podpořila domácí ekonomiku, ale také přispěla k ekologicky udržitelnějšímu stavebnictví.

Naše role v tomto procesu

S třicetiletou zkušeností naší firmy na trhu vidíme naši účast v této sekci jako příležitost přispět k pozitivnímu rozvoji českého dřevozpracujícího průmyslu. Spolupracujeme s ostatními členy na hledání efektivních řešení a podporujeme inovace v oboru. Věříme, že společnými silami můžeme dosáhnout významných změn, které budou mít dlouhodobý pozitivní dopad na naše hospodářství i životní prostředí.

Pro více podrobností o iniciativách Sekce dřevozpracujícího průmyslu navštivte stránky Hospodářské komory a Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského:

- Podnikatelé chtějí české dřevo více zpracovávat v tuzemsku

- Hospodářská komora a dřevařská sekce