Špičkové stroje tvoří základ naší výroby

Automatická pila Hundegger SpeedCut SC3-160 je určena pro rychlé a přesné řezání dřevěných prvků, jako jsou trámy a krokve, které jsou základem pro výrobu nejen styčníkových vazníků, ale i klasických krovů. Díky milimetrové přesnosti zajišťuje minimalizaci odpadu a zrychlení celého výrobního procesu.

CNC dřevoobráběcí centrum Hundegger K2i 1250 nám umožňuje komplexní opracování dřeva, jako je frézování, vrtání a řezání složitých tvarů. Díky předem naprogramovaným parametrům lze vytvořit složité tvary a spoje, které jsou nezbytné pro výrobu dřevěných konstrukcí. Tento proces také zrychluje výrobu, snižuje množství odpadu a optimalizuje využití materiálu, což je důležité pro efektivní a ekonomicky výhodnou produkci. CNC obrábění je nepostradatelné zejména pro projekty, kde je kladen důraz na detail a přesnost každého jednotlivého prvku.

Pro pevné a přesné spojení dřevěných dílců používáme deskové lisy MARK VI. Tyto stroje spojují jednotlivé části pomocí styčníkových desek, což zajišťuje stabilitu a pevnost vazníků.
Rámovací lis FRAMER slouží k výrobě panelů s vysokou pevností a přesností, které jsou používány v moderních dřevostavbách. Díky lisům je naše práce kvalitní a velice efektivní.

Software pro statické a konstrukční návrhy dřevěných nosných konstrukcí

Moderní návrh dřevěných nosných konstrukcí vyžaduje přesné a spolehlivé výpočty, které zajistí stabilitu a bezpečnost celé stavby. Správné statické výpočty jsou klíčové pro bezpečnost celé konstrukce. Proto používáme specializované softwary, jako jsou TRUSS 4, R-STAB a RX-TIMBER. Ty nám umožňují efektivní návrh a optimalizaci nosných prvků, které splňují všechny potřebné normy a standardy. Jednou z hlavních výhod používání moderního softwaru je úspora času. Projektanti mohou rychle a efektivně modelovat celé konstrukce, simulovat zatížení a předvídat chování stavby v různých podmínkách. Tím se nejen optimalizuje návrh, ale také se zkracuje doba potřebná k samotné výrobě a montáži. Detailní dokumentace obsahuje přesné specifikace jednotlivých prvků a jejich umístění, slouží jako podklady pro výrobu a montáž. Tím je eliminována možnost chyb při realizaci stavby.

Podpora projektantů a montážních týmů

Používání specializovaného softwaru usnadňuje spolupráci mezi projektanty, výrobci a montážními týmy. Programy jako SEMA a SCIA Engineering umožňují vytváření 3D modelů, které slouží jako vizualizace pro lepší porozumění celému projektu. Díky tomu mohou všechny zainteresované strany lépe komunikovat a koordinovat své činnosti.

Komplexní řízení a kontrola kvality

Bezpečnost, kvalita a efektivita jsou pro nás klíčové. Implementací Integrovaného systému řízení jsme sjednotili všechny procesy na nejvyšší úroveň kvality a bezpečnosti práce. Systém řízení podle norem ČSN EN ISO 9001, ISO 14001 a ISO 45001 zaručuje, že naše výrobní procesy jsou efektivní, šetrné k životnímu prostředí a bezpečné pro naše zaměstnance. Důsledné dodržování těchto standardů nám umožňuje poskytovat zákazníkům kvalitní a spolehlivé konstrukce pro jejich projekty.

Vyvíjíme vlastní technologie a inovativní řešení

Naše specializované pracoviště úzce spolupracuje s odborníky z ČVUT v Praze na vývoji nových konstrukčních systémů a řešení pro dřevěné stavby. Výsledkem této spolupráce jsou například nové konstrukce z lepeného lamelového dřeva, které se uplatňují i v realizaci vícepodlažních budov.

Navrhujeme, vyrábíme, montujeme 

Máte nějaký projekt? Pojďme ho realizovat společně. Poradíme vám s výběrem nosné střešní konstrukce nebo ji rovnou dodáme na klíč.

Chcete další informace? Pošlete nám poptávku.

Nezávazná poptávka >